|
 |
|
Ons fruitteeltbedrijf bevindt zich aan de Oudelandsedijk in Sommelsdijk.
Ons hoofdproduct is de
snel in opkomst zijnde
Nashi-peer, ook wel de appel/peer genoemd vanwege zijn
appelachtige vorm, die van oorsprong
uit Azië geimporteerd is. Deze
peer heeft
een iets groter formaat dan de ons bekende Nederlandse
peer. Het is een stevige en sappige
peer, een echte dorstlesser, die ook op velerlei
manieren te gebruiken is in verschillende recepten. |
|
|
NASHI-PEER
De nashi-peer of Aziatische peer (Pyrus pyrifolia) is een perensoort, die inheems is in het oosten van Azië. Daar wordt hij veel wordt gekweekt voor zijn eetbare vruchten.
De sappige vruchten hebben de vorm van appels. Vanwege deze overeenkomst worden ze ook wel appelperen genoemd. De vruchten worden in Japan in de lente geplukt (in Nederland in september).
De bloemen van de nashi-peer hebben vijf witte bloemblaadjes.
De plant bloeit omstreeks april. De bloei is uitbundig en daarmee in het voorjaar een lust voor het oog.
Notabene: in het Japans, is Nashi het woord voor de Japanse appelpeer, terwijl Europese peren (Pyrus communis) Yōnashi worden genoemd, wat letterlijk westerse nashi betekent. Ook in Europa waren de peren vroeger rond. Het zijn de fransen geweest die de peren gekweekt hebben in de vorm die we nu kennen. Hier komt het gezegde ‘je moet appels niet met peren vergelijken’ vandaan.
GEBRUIK
De nashi is een populaire vrucht. KWAKO heeft meerdere soorten nashi. De lekkerste handperen zijn de Shiseiki en de Hosui. Ook hebben we een lekkere stoofpeer de Nitakii. De handperen zijn lekker zoet en knapperig. KWAKO besteedt veel tijd aan de kwaliteit en plukt de vruchten rijp van de boom wat de smaak ten goede komt. De Nashiperen zijn een goede dorstlesser. Kijk verder op de site voor diverse recepten. |
|
|
|
|
|